Първоначално публикувано от the slow heart
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Клуб "Картер" - само за ТвинСпаркове :)
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщениецф1 са двигателите с металния декоративен капак на свещите-те са с алум. картер. цф2 е с пластмасов капак на двигателя и някои други разлики в инсталацията, та на тези цф2 съм виждал тенекиения картер и предполагам че в техните книжки е описан така'97 Alfa Romeo 146 1.4ts
Comment
-
Първоначално публикувано от the slow heart Покажи съобщениеКолеги, на моята 1.4тс 146ца с алуминиев картер взех да разглеждам мануала и гледам и снимки има и изрично написано че 1370цц моторчето били само с тенекиен. Предполагам мануала е неточен в тая си част, моля за мнение.Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.
Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.
Comment
-
Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщениеА тоя тенекиения не е ли подходящ за ъпгрейд за сметка на алуминиевия? Би трябвало да стои по-високо и да се пука по-трудно?Има си предимства и недостатъци.
Comment
-
Не забравяйте, че все пак алуминиевият(оребрен) е направен и с цел да ОХЛАЖДА по-добре маслото от тенекиеният, който пък от своя страна се слага само в най-слабия мотор 1.4ТСТака, че за мен лично не е никакъв ъпгрейд да си сложиш тенекето и да махнеш Халумина
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
+1 ! На 75-цата картера е алуминиев и оребрен и лятото само през деня при по-яка ръчка отваря масления термостат през останалото време маслото успява да се охлади само от картера...Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92
България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!
Comment
-
здрасти и от мен,разглеждах темата и си викам чакай и аз да се “похваля“ с мойто чупене на картера,стана преди 3 год.,1 год.след като си купих мойта красавица,работех в София и се прибирах от работа по прословутия бул.Любляна -Княжево по ши...ните павета ми замина картерчето,моя е алуминиев но след заварка вече 3 год.нямам никав проблемAlfa Romeo 146 ti
16V 1997г
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеНе забравяйте, че все пак алуминиевият(оребрен) е направен и с цел да ОХЛАЖДА по-добре маслото от тенекиеният, който пък от своя страна се слага само в най-слабия мотор 1.4ТСТака, че за мен лично не е никакъв ъпгрейд да си сложиш тенекето и да махнеш Халумина
Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
BMW 328i
Comment
-
Сори за включването,но ако не сте със спортно окачване кво толкоз правите чеги чупите тея картери. Гледам бая проблем се явява това и е доста разисквано тук. Незнам на колко сантиметра от земята е картера на 145/6 със стандартно окачване,но на 155 е доста ниско и си е алуминиев и нямам ядове ( за 3.5 години даже не съм го хлузвал-да не дава господ де).
П.С. Сега си взех ниско окачване и вече мисля да прибягна към предпазна ламарина на картера,но досега оределено не съм имал проблемEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеСори за включването,но ако не сте със спортно окачване кво толкоз правите чеги чупите тея картери. Гледам бая проблем се явява това и е доста разисквано тук. Незнам на колко сантиметра от земята е картера на 145/6 със стандартно окачване,но на 155 е доста ниско и си е алуминиев и нямам ядове ( за 3.5 години даже не съм го хлузвал-да не дава господ де).
П.С. Сега си взех ниско окачване и вече мисля да прибягна към предпазна ламарина на картера,но досега оределено не съм имал проблемВСЯКО ПОДОБРЕНИЕ ВОДИ ДО НЕОТСТРАНИМИ ДЕФЕКТИ
Comment
-
Първоначално публикувано от SnoBeck Покажи съобщениеама е може би най-ниската точка от цялата кола, доста по-ниско от бронята седи
Най ниската точка са шпилките на двуцевката които пък за сметка на това за завити в картераНякои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщение+1 в клуб картер.
По разкопаните балчишки улици (буквално). Как може да копаеш канавки по пътя и да не слягаш знаци или каквато и да било маркировка.
Бял ден да не видят тези които отговарят за подръжката на пътищата, дано изгният в някоя канавко която сами са изкопали....
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
-
Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщениеМеталния картер на 1.4 се е пукнал/сцепил? :-OAlfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
ех.. Малкото КуВе
sigpic
Comment
Comment